Mijn naam is Arthur

Advocaat voor en met ondernemers. Cellist in het Bergens Symfonie Orkest.

Ik zet me al 30 jaar in voor de ondernemers in deze regio. Hoe complexer de situatie, hoe groter de uitdaging om een oplossing te vinden. Een doel voor ogen hebben, en snel schakelen. Dat is waar het om gaat.
 

Arthur Sweens adviseert op de volgende gebieden:

Huurzaken

Contracten

Problemen tussen vennoten en aandeelhouders

Handelszaken

Ondernemingsrecht is samen werken

Mijn expertise ligt in het oplossen van ondernemingsrechtelijke zaken en advisering en proceduren in huurkwesties. Problemen binnen de onderneming met aandeelhouders of bestuurders, aansprakelijkheidskwesties, overnames of het ontvlechten van samenwerkingen in een vennootschap, (huur-) contracten of de begeleiding van gerechtelijke procedures in handelszaken. In het ondernemingsrecht werk je intensief samen met de ondernemer of de bestuurder. Als vertrouwenspersoon kan ik echt iets voor de mensen betekenen. Dat vind ik inspirerend.

Die samenwerking vind ik ook in de muziek. Als cellist in het Bergens Symfonie Orkest weet ik wat het is om in korte tijd met elkaar iets moois te creëren. En te excelleren als het erop aankomt.

Arthur is echt een vertrouwenspersoon voor ons. Hij kijkt veel verder dan alleen het juridische probleem.

Waarom Knuwer

Bij Knuwer werken mensen die gedreven zijn op hun vakgebied, die weten wat er bij onze relaties leeft en speelt en die zich met overgave inzetten voor de beste uitkomst. We houden van aanpakken, net als onze relaties. En we gaan samen voor resultaat.


Waarom Arthur Sweens

Arthur geeft eerlijke adviezen, begrijpt wat er speelt, zegt waar het op staat en houdt niet van zeuren. Hij weet door zijn scherp juridisch inzicht en vakmanschap voor zijn relaties uitstekende resultaten te boeken.  Arthur wordt al meer dan 30 jaar door de rechtbank benoemd in grote faillissementen. Dat is niet voor niets. De combinatie van zijn ervaring als curator en ondernemingsrechtadvocaat is uniek in de regio. Arthur Sweens is altijd actief in maatschappelijke functies. Hij was deken van de Orde van Advocaten in Alkmaar.

Mr Arthur Sweens heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Huurrecht

- woonruimte

- bedrijfsruimte

- Ondernemingsrecht

- Bestuurdersaansprakelijkheid

-  Insolventierecht

- Faillissement

-  Surséance 

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 


Heb je vragen? Wil je meer weten? Een keertje sparren?
Mail, bel of app!
+
Voeg een tekstbericht toe