Mijn naam is Harm

Advocaat aansprakelijkheidsrecht. Als beste uit de strijd komen, daar gaat het om.

Mijn voornaam is Harm. Het Engelse woord harm betekent schade. Het kan dus geen toeval zijn dat ik ben gespecialiseerd in schade- en aansprakelijkheidskwesties. Als er schade is, moet je bij mij zijn. Ik ben er voor je als het mis gaat; maar vooral ook om te voorkómen dat het mis gaat.
 

Graag adviseer ik u op de volgende gebieden:

Aansprakelijkheidsrecht (inclusief letselschade)
Contracten
Ondernemingsrecht

Er staat veel op het spel

Advocatenwerk is net als sport: het spel moet volgens bepaalde regels gespeeld worden; als het nodig is, roepen we de hulp in van een (scheids)rechter en je wilt als winnaar uit de strijd komen. Bij sport (in mijn geval hockey / tennis) en spel wil ik altijd winnen en in mijn werk is dat niet anders. Een goed advies hoeft niet duur te zijn: als je het op tijd vraagt dan heb je in een vroeg stadium inzicht in de kansen, risico’s en je mogelijkheden. Een goede voorbereiding is essentieel. Want áls we er aan beginnen, dan willen we winnen ook.

Als advocaat ben ik erin getraind om te denken: “Wat als…”. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus je probeert vooraf, bij het opstellen van contracten, met allerlei scenario’s rekening te houden. En áls er een claim komt, moet je daar tactisch mee omgaan. Hoe kun je schade voorkomen of juist zo goed mogelijk verhalen? Dat geldt voor ondernemers bij diverse aansprakelijkheidskwesties, maar ook voor particulieren. Denk aan letselschade. Je leven staat op zijn kop als je door een ongeval of een medische fout ineens niet meer kunt wat je altijd kon. Een schadevergoeding maakt dat niet goed, maar vaak wel beter te accepteren. Ik sta mijn cliënten bij met alle juridische tools, maar vooral ook als mens.

Verder vind ik het belangrijk om maatschappelijk mijn steentje bij te dragen. Ik ben actief in diverse ondernemersverenigingen en heb verschillende bestuurlijke en toezichthoudende functies.

Waarom Knuwer

Advocatenwerk is als sport; maar het is zeker geen spelletje. Het is een hele serieuze zaak, waarbij het gaat om grote persoonlijke of zakelijke belangen. Voorkómen is beter dan vóórkomen, een goede inschatting vooraf en de juiste afwegingen maken, is daarbij cruciaal. Zo staan we er hier allemaal in.

Mr Harm van Lingen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

* Letselschaderecht;

* Verbintenissenrecht.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 


Waarom Harm van Lingen

Harm begeleidt ondernemers, instellingen en  particulieren bij aansprakelijkheidskwesties en contracten. Hij heeft maar liefst twee postdoctorale specialisatieopleidingen (Grotius Aansprakelijkheid & Onderneming en Grotius Personenschade) gedaan en inmiddels 25 jaar ervaring in de proces- en adviespraktijk. Als iemand kansen en risico’s goed kan inschatten, is hij het. Harm maakt het verschil bij jouw overeenkomst. En in een procedure gaat hij voor een zo goed mogelijk resultaat. Kortom: heb je schade (“harm”)? Bel Harm!


Heb je vragen? Wil je meer weten? Een keertje sparren?
Mail, bel of app!
+
Voeg een tekstbericht toe