Mijn naam is Nicolette Plat

Advocaat voor kinderen én ouders. Daarom word ik door de rechtbank regelmatig benoemd tot bijzondere curator.

Mijn expertise ligt op het gebied van gezag, omgang, alimentatie, echtscheiding, ondertoezichtstelling en (gesloten) uithuisplaatsingen. Jeugdrecht is ontzettend belangrijk. Om daar meer aandacht voor te krijgen, geef ik regelmatig lezingen aan deskundigen en op scholen. Ook ben ik actief bij de Werkgroep voor Jeugdrechtadvocaten in Alkmaar.

Kinderen willen gehoord worden

In familierecht wordt veel óver kinderen gesproken, maar te weinig mét de kinderen. Kinderen zijn eerlijk, onbevangen en kwetsbaar. Er moet veel meer naar ze geluisterd worden. Ze vragen er niet om betrokken te worden bij familierechtelijke kwesties. Het minste dat we kunnen doen is ze serieus nemen. Ze hebben hun toekomst nog voor zich en de basis daarvoor wordt nu gelegd. Die moet dus zo stevig mogelijk zijn. Daar zet ik mij graag voor in.

In 2006 verhuisde ik vanuit de Randstad naar een klein dorpje in de kop van Noord-Holland. Mijn werk combineer ik met mijn gezin. Je vindt ons regelmatig rond het Amstelmeer om te (kijken naar het) zeilen en roeien. Vakanties breng ik het liefste door in Limburg, tussen de koeien en de schapen.

Waarom Knuwer

Bij Knuwer advocaten werken we gespecialiseerd. Je kunt je volop ontplooien binnen je eigen specialisme. En we werken vanuit waarden als persoonlijke aandacht, kwaliteit en integriteit. Dat vind ik minstens zo belangrijk.


Waarom Nicolette Plat

Nicolette is een echte specialist op het gebied van het familie- en jeugdrecht. En zeer ervaren. Ze heeft een heel persoonlijke werkwijze: efficiënt, duidelijk en oplossingsgericht. Voor cliënten is ze toegankelijk en flexibel, maar bovenal betrouwbaar.

Mr Nicolette Plat heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- familierecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.


Heb je vragen? Wil je meer weten? Een keertje sparren?
Mail, bel of app!
+
Voeg een tekstbericht toe