Mijn naam is Rob

Een goed begin is het halve werk

Mijn specialismen zijn strafrecht, jeugd(straf)recht en zorgrecht

Een goed begin is het halve werk

Iedereen kan in aanraking komen met het strafrecht.
Beschuldigd worden van een strafbaar feit kan een enorme impact op je leven hebben, of die beschuldiging nu terecht is of niet, maar zeker in het geval je ten onrechte beschuldigd wordt. Mensen denken soms: waarom zou ik een advocaat consulteren, ik heb immers niets verkeerd gedaan, het zal wel goed komen.
Niets is minder waar.
Aan Abraham Lincoln - zelf advocaat - wordt het bekende gezegde “he who represents himself has a fool for a client” toegeschreven. Lincoln vond dat niet omdat hij als advocaat van mening was dat iedereen zich van rechtsbijstand moest voorzien, maar omdat hij als professional had begrepen dat, hoe verstandig en rationeel je normaal gesproken ook bent, zaken ineens erg ingewikkeld kunnen worden wanneer het over jezelf gaat. Over je toekomst, over je reputatie, over je bestaan.
Een veroordeling kan namelijk zeer ingrijpende en soms onherstelbare gevolgen hebben voor iemands leven, soms zelfs voor de rest van iemands leven.
Daarom is het van groot belang om, zodra het vermoeden ontstaat dat je als verdachte kunt worden aangemerkt, meteen professionele rechtsbijstand in te schakelen, nog voordat je als verdachte wordt gehoord. Want je krijgt vaak maar een kans om je verhaal goed neer te zetten en je verdediging zo op te bouwen.
Vandaar: “een goed begin is het halve werk”. 

Waarom Knuwer

We hebben heel veel specialismen in huis, dus we kunnen ondernemers en particulieren in de regio optimaal bedienen. Daar streven we ook naar, we stellen hoge eisen aan onszelf en aan elkaar. We zijn een ambitieus team.


Waarom Rob Wortelboer

Rob Wortelboer behandelt zaken op het gebied van het strafrecht, het jeugd(straf)recht en het psychiatrisch patiëntenrecht. Rob is lid van de specialisatieverenigingen NVSA (Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten, VCAS (Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken) en vPan (Vereniging van Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland).Rob maakt deel uit van en handelt onder de naam Knuwer advocaten maar hij voert zijn praktijk zelfstandig en voor eigen rekening en risico. Rob heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: - Strafrecht

- Jeugdstrafrecht

- Jeugdbeschermingsrecht

- Psychiatrisch PatiëntenrechtOp grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.


Heb je vragen? Wil je meer weten? Een keertje sparren?
Mail, bel of app!
+
Voeg een tekstbericht toe