Juist nu heb je gewoon snel behoefte aan goede afspraken

"Een grote stap". Dat is wat we vaak horen. Maar we zijn er om je te helpen. En hoe langer je wacht, hoe complexer de problemen vaak worden. Daarom ben je altijd welkom op één van onze vestigingen. Als het handiger is komen we bij jou langs, thuis of op de zaak. Skypen mag natuurlijk ook. We luisteren naar je vraag en geven je een eerste juridisch advies. En als het goed voelt, bepalen we samen welke stappen we nemen en maken we duidelijke afspraken over de kosten.


Wat zijn de kosten

Zoals de meeste advocaten werken wij op basis van uurtarieven. We maken daarbij onderscheid tussen particulieren en zakelijke relaties. Als particulier kun je deze kosten immers niet zakelijk opvoeren en de BTW niet fiscaal verrekenen. Ook maken we onderscheid tussen de verschillende soorten zaken, het belang van de zaak en de ervaring van de advocaat die de zaak behandelt. In bepaalde gevallen maken we vaste prijsafspraken. In het kennismakingsgesprek kunnen we je hier alles over vertellen, en een passend voorstel doen.

Bij Knuwer advocaten vinden we dat rechtshulp voor iedereen toegankelijk moet zijn. We werken daarom ook voor particulieren die in aanmerking kunnen komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Daar hoort wel een eigen bijdrage bij. Bij heel complexe zaken die niet in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand spreken we een speciaal uurtarief af.

Waar je rekening mee moet houden

Kosten van derden zoals deurwaarderskosten, griffierechten en kosten van deskundigen belasten wij altijd door. Deze kosten moeten vóór het begin van een eventuele procedure worden voldaan.

Heb je een rechtsbijstandverzekering dan heb je meestal recht op vrije advocaatkeuze. In dat geval wikkelen wij de kosten met je verzekeraar af.

Geen goed gevoel

Ben je niet tevreden over de kwaliteit van onze dienstverlening of over de hoogte van de declaratie? Dan vragen wij je de klacht aan te melden bij onze klachtenfunctionaris. Hij neemt de klacht in behandeling en probeert tot een goede oplossing te komen. Komen jullie daar niet uit, dan kunnen klachten en geschillen worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Advocatuur. Ook zijn er tuchtrechtelijke mogelijkheden via de Orde van Advocaten in Noord-Holland. Onze klachtenregeling vind je hier:

Vestiging Alkmaar: Klachtenregeling Alkmaar.pdf
Vestiging Den-Helder: Klachtenregeling Den Helder.pdf
Mr. Wortelboer: Klachtenregeling Mr.Wortelboer.pdf
Neem contact op