Arbeidsrecht

Slepende conflicten, slapeloze nachten

Er moet een oplossing komen waarmee je weer verder kunt

Er zijn vele manieren waarop een arbeidsovereenkomst kan eindigen: opzegging, ontbinding door de kantonrechter, ontslag op staande voet, einde van rechtswege, met wederzijds goedvinden, ontslag bij reorganisatie of faillissement. Impulsieve acties kunnen arbeidsrechtelijk grote gevolgen hebben, dus zorgvuldigheid is vereist. Elke vorm van ontslag heeft zijn eigen procedures en (rechts)gevolgen. Bovendien genieten werknemers in geval van ontslag een grote mate van bescherming.

Ontslag

Daarom is het van belang dat je als werkgever in deze situatie goed weet waar je aan begint en hoe het beste te handelen. Daartegenover staat dat ontslag voor werknemers een zeer ingrijpende gebeurtenis is. Het is daarom belangrijk dat zij goed op de hoogte zijn van hun rechten bij (dreigend) ontslag.

Onze advocaten arbeidsrecht kennen de ins en outs van het arbeidsrecht en hebben ieder voor zich veel ervaring bij zowel ondernemingen als overheidsinstanties en non-profitorganisaties. Ook als werknemer of ambtenaar kun je bij ons goed terecht.
Onze advocaten zijn veel meer dan alleen probleemoplosser. Ze adviseren en begeleiden directies, management, HRM maar óók werknemers in deze trajecten. Daarmee kunnen veel conflicten voorkomen worden. Arbeidsrechtelijke problemen liggen vrijwel altijd gevoelig. Daarom is het fijn als je een advocaat hebt die zorgt voor een heldere communicatie en naar oplossingen zoekt. Door de hakken in het zand te zetten, schiet je soms je doel voorbij. Procedures die vastlopen kosten tijd, geld energie. Wanneer onze advocaten voor je optreden in geschillen, zullen ze al hun deskundigheid en kwaliteit inzetten voor een snelle en duurzame uitkomst. Mocht dat niet lukken, dan zijn zij in staat om u op een deskundige en professionele wijze bij te staan in de juridische procedures.