Vastgoed- en Huurrecht

Afspraken kunnen nog zo helder zijn

Onze advocaten maken ze waterdicht

Laat je een pand bouwen, verbouwen of restaureren, dan wil je dat de afspraken met de (onder)aannemer of ontwikkelaar zo helder mogelijk zijn. Dat voorkomt problemen in een later stadium. En dus probeer je zoveel mogelijk vast te leggen in een bouwovereenkomst. Onze advocaten kunnen je daarbij helpen. Ze kunnen een overeenkomst beoordelen of opstellen. Dat doen wij geregeld voor aannemers of opdrachtgevers.

Bouwrecht

Zo weet je zeker wat je tekent en voorkom je dat er zaken over het hoofd worden gezien. Over bijvoorbeeld meerwerk, extra kosten en oplevering. Ook tijdens of na de bouw kun je tegen problemen aanlopen. Kosten kunnen hoger uitvallen of er kan bijvoorbeeld een ontwerp- of uitvoeringsfout zijn gemaakt. En misschien loop je wel tegen verborgen gebreken aan. Dan is het fijn als er een goede advocaat achter je staat. Onze advocaten hebben jarenlange ervaring op het gebied van bouwrecht. Ze adviseren je over de stappen die je kunt nemen en kunnen een procedure starten als dat nodig is.

Wist je dat onze specialisten je ook kunnen helpen bij het aanvragen van een vergunning voor de bouw? Of samen met je bezwaar kunnen opstellen als een vergunning is afgewezen?

Ben je aannemer of ontwikkelaar? Ook dan kun je bij onze specialisten terecht. Zo kunnen ze samen met jou een overeenkomst of contract opstellen zodat je zeker weet dat afspraken over bijvoorbeeld de bouwtermijn, verrekenbare hoeveelheden en kostenverhogende omstandigheden goed zijn vastgelegd. Ontstaat er een conflict tussen jou en de opdrachtgever? Ook dan zijn onze advocaten er voor je. Ze kennen alle ins en outs rondom bouwrecht en kunnen je dus goed adviseren over je mogelijkheden en de stappen die je kunt nemen. En komt het tot een procedure, dan vechten ze voor je belangen.