Mediation

Mediation helpt je om sámen oplossingen te vinden

Ook als je denkt dat dat niet gaat lukken

Of je nu getrouwd bent of samen hebt gewoond, het beëindigen van een relatie is meestal een heftige beslissing met dito gevolgen. Zeker wanneer je kinderen hebt die door de scheiding in een verdrietige en onzekere situatie terechtkomen. En juist in deze emotionele periode moet er van alles geregeld worden. Moeten er beslissingen genomen worden die belangrijk zijn voor de toekomst. Over het ouderlijk gezag, over alimentatie en over de verdeling van jullie gezamenlijk bezit. Dat is moeilijk en leidt snel tot conflicten, zelfs al heb je allebei de intentie om er samen goed uit te komen. Met mediation werk je onder deskundige begeleiding aan een basis van vertrouwen en goede communicatie. Onze mediator is onafhankelijk, ze helpt jullie bij de onderhandelingen en het vinden van oplossingen. Dat is nodig om te komen tot afspraken waar jullie je beiden goed bij voelen.

Mediation of de rechtbank

Het doel van mediation is om samen regelingen te treffen voor ná de scheiding. Ook als jullie het over bepaalde zaken helemaal niet eens zijn. Bij mediation werken jullie onder begeleiding van een professional zélf aan oplossingen en afspraken. Dat is minder ingrijpend dan een procedure bij de rechtbank. Het bespaart tijd en geld en je hebt zelf de controle.

Lees meer

Hoe werkt mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar, die samen met jullie aan het werk gaat met de knelpunten die een soepele afwikkeling van de scheiding in de weg staan.

Lees meer

Alles draait om vertrouwen

In korte tijd komt er veel op je af. Vaak krijg je van alle kanten adviezen. Niets is fijner om dan te praten met iemand die geen partij trekt en samen met jullie gaat werken aan duurzame oplossingen. Onze mediator Eveline Dirks is zowel scheidingsadvocaat als mediator. Ze is speciaal opgeleid om te begeleiden in het onderhandelen, om te bemiddelen waar het nodig is en om de scheiding juridisch goed af te ronden. Dat is zeer waardevol voor de toekomst.

De eerste stap is vaak het moeilijkst

Maar kan ook een hele opluchting zijn. Eveline kan je goed vertellen of mediation jullie zou kunnen helpen en hoe het precies in z’n werk gaat.

Heb je vragen? Wil je meer weten? Een keertje sparren?
+
Voeg een tekstbericht toe