Ondernemings- en Faillissementsrecht

Iemand die je wijst op valkuilen, maar ook op kansen

Daar heb je als ondernemer wat aan

Ruzie met een aandeelhouder, gedoe over een arbeidscontract, de opvolging binnen het familiebedrijf, een interessante overname, slecht betalende klanten en dan natuurlijk die voortdurend veranderende wet- en regelgeving…. Als ondernemer heb je er gauw je handen vol aan. Dat is niet de bedoeling. Een goede ondernemer luistert naar zijn gevoel. Daarom heb je een advocaat nodig die je gewoon kunt bellen. Altijd. Om even mee te sparren als je ergens mee zit. Om samen de juiste stappen te bepalen en te voorkomen dat er écht problemen ontstaan. Om ervoor te zorgen dat je de boel geregeld hebt. En om naast je te staan als het erop aankomt. Dat geeft minder kopzorgen. En dat is een goed gevoel. 

Wat is ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht is een rechtsgebied dat gaat over ondernemingen in de ruimste zin van het woord. De wet kent vele verschillende ondernemingsvormen, zoals de vereniging, coöperatie, onderlinge waarborgmaatschappij, N.V., B.V. of stichting (de ondernemingen met rechtspersoonlijkheid). Andere ondernemingsvormen zijn bijvoorbeeld de maatschap, vennootschap onder firma (v.o.f.) of commanditaire vennootschap (ondernemingen zonder rechtspersoonlijkheid). Onze advocaten helpen jou met alle vragen, om welke ondernemingsvorm het ook gaat.

Uw onderneming

Elke ondernemer heeft te maken met zaken die binnen het ondernemingsrecht vallen. Dat kunnen interne aangelegenheden zijn, zoals het structureren, financieren of (re)organiseren van je bedrijf, of overeenkomsten met je personeel en de aandeelhouders. Maar ook met externe relaties moeten zaken goed geregeld worden, in algemene voorwaarden en contracten, bij overnames, incasso of het beschermen van je producten of merken. Als ondernemer is het fijn om te weten dat je bedrijfsvoering juridisch op orde is. En dat je bij vragen of problemen altijd terug kunt vallen op je advocaat.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurders van ondernemingen hebben een grote verantwoordelijkheid en kunnen in bepaalde gevallen aansprakelijk worden gesteld voor de manier waarop ze hun taak vervullen. Als vennootschap kun je bestuurders aanspreken op bijvoorbeeld onbehoorlijke taakvervulling of verzuim.

Lees meer

Aandeelhoudersconflicten

Geschillen tussen aandeelhouders komen vaker voor dan je denkt. Over het dividend, het bestuur of de belangen van het bedrijf. Dit leidt vaak tot het verkopen of vorderen van aandelen. Maar wat zijn hier de richtlijnen voor? Wanneer kun je eigenlijk spreken van het schaden van belangen? En hoe bepaal je dan de prijs?

Lees meer

Fusies, overnames en splitsingen

Een bedrijfsovername, fusie of splitsing is voor de meeste ondernemers een grote stap. Het is een intensief en vaak spannend proces waarbij de financiële belangen groot zijn. Snel schakelen en de juiste beslissingen nemen is cruciaal. Het is fijn als er dan een advocaat naast je staat.

Lees meer

Faillissementsrecht

Failliet gaan. Het risico is soms dichterbij dan je denkt! Wat is surséance van betaling, wanneer ben je precies failliet en is dat dan alleen zakelijk of ook privé? Kan een faillissementsaanvraag nog gestopt worden? Kun je een doorstart maken? En hoe gaat het als je aan de andere kant staat en te maken hebt met een debiteur of leverancier die niet (meer) aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen?

Lees meer

De ene advocaat is de andere niet

Onze advocaten ondernemingsrecht denken en handelen als een ondernemer. Dat is prettig, want met een advocaat moet je goed kunnen praten en sparren. Onze advocaten hebben een jarenlange ervaring met het ondernemingsrecht en zijn altijd op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen in de wetgeving en jurisprudentie. Ze zijn eerlijk over de haalbaarheid, maar adviseren en procederen vanuit een rotsvast geloof in de zaak. Dat betekent samen knokken. Niet voor de snelle winst, maar voor een oplossing die het beste resultaat oplevert.

Kom maar op

Onze advocaten komen graag een keertje langs op je bedrijf. Kennismaken, sfeer proeven en kijken of jullie iets voor elkaar kunnen betekenen. Gewoon een uurtje sparren aan de keukentafel. Dat kost niets, dus doe er je voordeel mee.

Heb je vragen? Wil je meer weten? Een keertje sparren?
+
Voeg een tekstbericht toe