Familie-, Jeugd- en Erfrecht

Je familie, je kinderen, dat maakt je kwetsbaar

Dan is het fijn als een advocaat ook gewoon een mens is

Vastlopen in een echtscheiding, getouwtrek rond de kinderen of ruzie over de erfenis. Problemen binnen de familie zijn altijd ingrijpend en kunnen zich huizenhoog opstapelen. Soms ben je ten einde raad. Als advocaat kunnen we niet al je problemen weghalen. Maar we gaan je helpen met het creëren van rust en helderheid. Dat is nodig om te komen tot snelle en goeie oplossingen. Communicatie is alles, want er moet veel geregeld worden. Juridisch, financieel en praktisch. De zorg voor de kinderen staat altijd voorop. We gaan er alles aan doen om te komen tot duurzame regelingen. Omdat je daar voor de toekomst echt mee geholpen bent. Dat doen we met kennis, gevoel én daadkracht.

Echtscheiding in stappen

Om te scheiden heb je altijd een advocaat nodig. Wanneer de verstandhouding goed is en jullie in staat zijn samen afspraken te maken over de gevolgen van de echtscheiding, kun je samen één advocaat nemen. Deze bespreekt jullie wensen, legt de afspraken juridisch voor jullie vast en dient het gezamenlijk verzoek tot echtscheiding in.

Lees meer

Partneralimentatie en Kinderalimentatie

Alimentatie is er voor partners en voor kinderen en is bedoeld als bijdrage in het levensonderhoud. Zo worden de kosten voor opvoeding, verzorging en educatie verdeeld naar financiële draagkracht. Alimentatie wordt geregeld bij de echtscheiding, maar kan veranderen wanneer er iets wijzigt in de situatie. Wanneer een van de partners hertrouwt bijvoorbeeld, of wanneer de kinderen volwassen worden. Je advocaat of mediator kan jullie helpen met het berekenen, aanvragen of wijzigen van de alimentatie.

Echtscheiding ondernemers

Een echtscheiding kan je als ondernemer veel geld kosten. Helemaal als de (waarde van de) onderneming verdeeld moet worden.
De continuïteit van je onderneming kan daarmee in gevaar komen. Daarom is het belangrijk dat je een goede advocaat hebt.

Lees meer

Huwelijkse voorwaarden

Als je trouwt doe je dat op basis van gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden. In het eerste geval zijn geld (dus ook schulden) en goederen gemeenschappelijk bezit. Wanneer je dat niet wilt, kun je huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden laten vastleggen bij een notaris.

Lees meer

Internationaal familierecht

Een echtscheiding met een internationaal karakter maakt de zaak vaak ingewikkeld. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in internationaal familierecht en hebben ervaring met heel diverse situaties. 

Jeugdrecht

Kinderen zijn kwetsbaar. Het jeugdrecht is er vooral om minderjarigen te beschermen. Jeugdrechtzaken gaan vaak over gezag, voogdij, omgang of afstamming. Jeugdrecht is een specialisme, dat veel kennis van zaken en vooral grote betrokkenheid vereist.

Lees meer

Erfrecht

Hoe zit het precies met een testament en wat als er helemaal geen testament is? Wanneer heb je ergens recht op en hoe wordt dat dan berekend? Hoe zit het als de overledene schulden heeft? Kun je zomaar onterfd worden? Moeten schenkingen verrekend worden? Wat is eigenlijk een legaat?

Lees meer

De echte winst is een duurzame oplossing

Ze weten hoe het voelt, maar ook hoe het werkt. En welke stappen ze moeten zetten op welk moment. Onze advocaten familierecht, jeugdrecht en erfrecht zijn echte specialisten met jarenlange ervaring op hun vakgebied. Het zijn ook fijne mensen, die je kunt vertrouwen. Samen bepaal je de beste aanpak: bemiddelen, onderhandelen of procederen. Het resultaat telt, maar het moet wel goed voelen.

We zijn er voor je

Om samen iets te bereiken, moet het klikken. Daarom maken onze advocaten graag een afspraak met je. Om kennis te maken en naar je verhaal te luisteren.

Heb je vragen? Wil je meer weten? Een keertje sparren?
+
Voeg een tekstbericht toe