Strafrecht

Of je nu slachtoffer of verdachte bent in een strafzaak

Of je nu slachtoffer of verdachte bent in een strafzaak

Een ingenomen rijbewijs, fraude, een uit de hand gelopen ruzie of een overval? Je kunt om uiteenlopende redenen te maken krijgen met politie en justitie. Soms gebeurt je dat geheel onverwacht. Omdat je getuige bent van een vechtpartij bijvoorbeeld. Of omdat je slachtoffer bent van een verkeersdelict. Toch kan het ook gebeuren dat je ergens van wordt beschuldigd. Van diefstal, mishandeling of valsheid in geschrifte bijvoorbeeld. Of dit nu wel of niet terecht is, in beide gevallen moet je voorkomen bij de rechter. Het is niet verplicht om daarbij een advocaat in te schakelen, maar het is wel verstandig. Hoewel onze advocaten natuurlijk niets kunnen veranderen aan de gebeurtenis, kunnen ze wel je belangen zo goed mogelijk behartigen. Ze werken samen met jou aan een zo goed mogelijke uitkomst.

Ingenomen rijbewijs

De politie kan je rijbewijs om meerdere redenen invorderen. Rijden onder invloed of overtreding van de maximumsnelheid zijn daar voorbeelden van. Maar ook als je gevaarlijke situaties op de weg veroorzaakt of een verkeersboete niet betaalt, mag de politie je rijbewijs innemen. Zeker als jij je rijbewijs nodig hebt voor je werk, wil je het zo snel mogelijk terug.

Lees meer

Diefstal en fraude

Diefstal komt in vele vormen voor. Winkeldiefstal of een inbraak zijn bekende voorbeelden. Maar neem je bijvoorbeeld goederen mee van een rampplek of tap je illegaal elektriciteit af, dan pleeg je ook diefstal. En ook fraude is er in vele varianten, zoals belastingfraude of identiteitsfraude. Bij fraude stel je simpel gezegd zaken anders voor dan ze zijn.

Lees meer

Geweldsdelicten

Ben je getuige van een uit de hand gelopen ruzie, slachtoffer van mishandeling of moet je als verdachte voorkomen voor bijvoorbeeld een geweldsmisdrijf? In alle gevallen is het verstandig je juridisch te laten bijstaan.

Lees meer

Economisch Strafrecht

Economische delicten zijn misdrijven en overtredingen die onder de Wet op de Economische Delicten vallen. Denk aan witwassen, een overtreding van de milieuwetgeving of aan de import van illegale medicijnen. Op deze delicten staat een geldboete of een gevangenisstraf.

Lees meer

Financieel en Fiscaal

Of het nu gaat om aandelenoverdrachten, belastingbetalingen, of een concurrentiebeding, als ondernemer moet je je houden aan de financiële en fiscale regelgeving. Bega je daarbij (per ongeluk) een overtreding, dan komt het meestal tot een strafzaak. Op financiële en fiscale misdrijven staan boetes, maar ook gevangenisstraffen komen voor. 

Lees meer

Valsheid in geschrifte

Bij valsheid in geschrifte gaat het om documenten die opzettelijk zijn vervalst. Paspoorten zijn daarvan het meest bekende voorbeeld, maar ook bijvoorbeeld vervalste brieven vallen hier onder. Ook wanneer je met voorbedachten rade een document gebruikt dat iemand anders heeft vervalst, pleeg je valsheid in geschrifte.

Lees meer

Verder kijken dan de feiten

Onze advocaten werken zonder vooroordeel. Ook als je verdacht wordt van een zwaar misdrijf. Ze kijken naar de feiten, maar luisteren ook naar jouw kant van het verhaal en hebben oog voor de omstandigheden. Ze begrijpen dat een strafzaak behoorlijk ingrijpend kan zijn. Als slachtoffer én als verdachte.

Alleen als het klikt

Gaan jullie samen in zee, dan moeten jullie vertrouwen hebben in elkaar. Daarom maken onze advocaten eerst een vrijblijvende afspraak met je. Is er een klik, dan kijken ze samen met je hoe ze jouw zaak het beste kunnen aanpakken.

Heb je vragen? Wil je meer weten? Een keertje sparren?
+
Voeg een tekstbericht toe