Mijn naam is Peter

Advocaat ondernemingsrecht & vastgoedrecht Plus schrijver van cabaretliederen

Ik ben beëdigd als advocaat in 1980, dus breng ruim 35 jaar ervaring mee. Dan heb je een stevige positie aan de onderhandelingstafel. Kennis moet je delen. Als rechtshulpbegeleider leid ik jongeren op in het vak. Noblesse oblige, natuurlijk, maar het is ook heel inspirerend.


Graag adviseer ik u op de volgende gebieden:
 

Bestuursrecht

Erfrecht

Ondernemingsrecht

Personen-en Familierecht

Vastgoedrecht

Een logische combinatie

Mijn specialisaties zijn ondernemingsrecht en vastgoedrecht; die overlap is prettig voor ondernemers. Ik adviseer bij het opstellen van contracten en sta relaties bij in geschillen over koop, huur, appartementsrecht en bouwzaken. Veel ervaring heb ik in geschillen rond de beëindiging van maatschappen en V.O.F.’s. En met zaken op bestuursrechtelijk gebied binnen de ruimtelijke ordening. Eerst een gedegen advies, dan samen de strategie bepalen.  Met maar één doel: het probleem zo spoedig mogelijk oplossen.

Ik tennis veel en ben behoorlijk actief op het bestuurlijke vlak bij verschillende maatschappelijke organisaties. Zowel binnen en buiten de advocatuur. En daarnaast? Ik houd van cabaret en het maken van liederen. En van reizen.

Waarom Knuwer

Het is een van de grote kantoren boven het Noordzeekanaal, met vaste wortels in de regio Alkmaar en Den Helder. En zeker het gezelligste kantoor. Ons team is gedreven, ervaren en enthousiast. We staan klaar voor zowel zakelijke als particuliere cliënten op bijna alle vakgebieden.

Mr Peter van Lingen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Rechtsgebied 1 Algemene praktijk, burgerlijk recht

Rechtsgebied 2 erfrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.   


Waarom Peter van Lingen

Peter heeft zoveel ervaring dat hij snel doordringt tot de essentie van de zaak en de risico’s en kansen uitstekend kan inschatten. Dat maakt hem een zeer gewaardeerde advocaat. En hij is een prettig persoon, die hecht aan intensief samenwerken. Met elkaar én met cliënten. 


Heb je vragen? Wil je meer weten? Een keertje sparren?
Mail, bel of app!
+
Voeg een tekstbericht toe