Ondernemings- en Faillissementsrecht

Iemand die je wijst op valkuilen, maar ook op kansen

Daar heb je als ondernemer wat aan

Failliet gaan. Het risico is soms dichterbij dan je denkt! Wat is surséance van betaling, wanneer ben je precies failliet en is dat dan alleen zakelijk of ook privé? Kan een faillissementsaanvraag nog gestopt worden? Kun je een doorstart maken? En hoe gaat het als je aan de andere kant staat en te maken hebt met een debiteur of leverancier die niet (meer) aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen?

Faillissementsrecht

Als ondernemer of zelfstandige is het onmogelijk om van alle ins en outs van het faillissementsrecht volledig op de hoogte te zijn en te blijven.  Daarom heb je een advocaat. Om je te adviseren en bij te staan. Soms zijn er mogelijkheden om een faillissement te voorkomen. Het allerbelangrijkste bij een dreigend faillissement is om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en tijdig en adequaat op te treden. Zo kan de schade vaak voorkomen of beperkt worden.

Onze advocaten hebben ook kennis over meer specifieke zaken zoals de aanpak van faillissementsfraude, bijzonder beheer, incassotrajecten, doorstarten en prepack/stille bewindsvoering. Het zijn echte specialisten, met veel ervaring en een ondernemershart.