Vastgoed- en Huurrecht

Afspraken kunnen nog zo helder zijn

Onze advocaten maken ze waterdicht

Woning of bedrijfspand gekocht? Het kan gebeuren dat je tegen een of meerdere verborgen gebreken aanloopt. Denk aan rotte vloeren of balken, een flinke lekkage of verouderde elektra die een gevaar kan vormen. Gebreken dus die niet meteen zichtbaar zijn. Maar wel heel vervelend.

Verborgen gebreken

Ze verstoren je woonplezier of zijn zelfs zo ernstig dat je (tijdelijk) niet in je woning kunt wonen. En dat zorgt voor extra kosten. In twee gevallen kun je dan de verkoper aansprakelijk stellen. Als deze met opzet informatie heeft achtergehouden of als het verborgen gebrek zo ernstig is dat je niet meer in de woning kunt verblijven. Onze advocaten kunnen jouw situatie bekijken en inschatten in hoeverre je in je recht staat. Vervolgens geven ze advies over de stappen die je kunt nemen. En leggen ze uit wat je zoal aan bewijsstukken nodig hebt.

Denk je erover de verkoper aansprakelijk te stellen? Doe dit dan altijd schriftelijk en binnen twee maanden nadat de koop is gesloten. Daarna vervalt elke aansprakelijkheid.